Kraljičini psi so najboljši

Foto: Žurnal24 Helen Mirren je bila zelo zadovoljna s pasjimi soigralci v Frearsovem filmu Kral
In zmagovalci so ... Poppy, Anna, Oliver in Megan. Ne, ni še čas za oskarje. V Londonu so podelili priznanja pasjim filmskim "zvezdnikom".
Oglej si celoten članek

The Fidos so poimenovali nagrade, namenjene štirinožcem, razdelili pa so jih kar med londonskim filmskim festivalom. In če je Helen Mirren za vlogo v Kraljici pobirala nagrade kot za stavo, so ji na Fidosih sledili še njeni kosmati soigralci. Poppy, Anna, Oliver in Megan, štirje corgiji oziroma valižanski ovčarji, ki so igrali v Kraljici, so odnesli dve nagradi fido – za najboljše zgodovinske pse (Best Historical Hounds) in za najboljše na svetu (Best in the World).


Elizabeta II. je že kot otrok oboževala corgije. © GettyImages

 
Mirrenova, ki trenutno snema v ZDA, je uspeh svojih pasjih soigralcev pospremila z besedami: "Vem, da bi se morala izogibati delu z živalmi in otroki, a s temi malimi prijateljčki je bilo užitek delati in zaslužijo si glasen aplavz za svoje odlične predstave." Nagrade fido sta med drugim podeljevala režiser Ognjenih kočij Hugh Hudson in Bondovo dekle Maryam d'Abo . Fidote si je sicer "izmislil" novinar Toby Rose , ki na filmskem festivalu v Cannesu vsako leto podeljuje priznanje Palm Dog (pasja palma) za "najodličnejšo pasjo predstavo leta" .

Britanska kraljica Elizabeta II. , ki jo je v Kraljici upodobila Mirrenova, je imela med svojim vladanjem že več kot 55 corgijev, britanska kraljeva družina pa se nad temi psički navdušuje že dobrih 70 let.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.