Koža potrebuje izdatno nego

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zaradi nižjih temperatur se koža pogosto izsuši, pordi in postane hrapava. Poskrbite zanjo.
Oglej si celoten članek

Zaradi velikih sprememb temperature in vlažnosti zraka potrebuje koža več hranljivih snovi in nege kot sicer, pravi kozmetičarka Viki Leški. Olje, ki ga proizvedejo žleze, preprečuje uhajanje vlage iz kože ter ohranja kožo voljno in mehko. Uhajanje določene   količine vlage je sicer normalen proces, vendar z vsakim umivanjem speremo veliko dragocenega naravnega olja ter s tem prispevamo k dodatnemu sušenju kože, razlaga Leškijeva.

Preprečite izgubo vlage

Izgubo vlage preprečite z uporabo nežnih mil, kožo pa hranite in vlažite s kremami za roke, predlaga kozmetičarka. Prhajte se z mlačno vodo, saj ta ne odstrani naravnih olj, ki ščitijo kožo. Izogibajte se odišavljenim milom in bodite previdni pri uporabi izdelkov, ki vsebujejo alfahidroksi kisline, saj te
luščijo zgornjo plast kože. Za suho kožo je to sicer dobro, vendar ne v mrzlih mesecih, saj nova plast kože tedaj ni zaščitena. Koža, tudi ustnice, v mrazu potrebuje dodatno zaščito, še pojasni sogovornica. Nego kože je treba prilagoditi vremenskim razmeram.

Ne pozabite na komolce

Arganovo olje je izjemno bogato z vitaminom E in zato idealno za zaščito kože. Pomaga zmanjševati znake staranja, obnavlja  poškodovano kožo in zmanjšuje njeno razdraženost, pojasnjuje  Leškijeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.