Kostanj Anne Frank je zdrav

Foto: Žurnal24 Fundacija za drevesa poskuša preprečiti podrtje zgodovinskega drevesa.
Kostanjevo drevo, ki ga je Anna Frank lahko videla iz skrivališča, kjer se je skrivala pred nacisti, je po mnenju fundacije za drevesa močno in zdravo.
Oglej si celoten članek
Mestni svet namerava kostanj podreti v sredo, ker je drevo tako poškodovano in bolno, da obstaja velika verjetnost podrtja. Povedali so še, da je kar tri četrtine 27 ton težkega kostanja nezdravega.

Temu mnenju mestnega sveta nasprotuje fundacija za drevesa, ki pravi, da je bila odločitev za podrtje prenagljena in da bi morale oblasti premisliti o načinih, ki bi kostanj rešile. Včeraj je podjetje, ki je specializirano za varstvo in stabilnost dreves, na kostanju izvedlo nekaj testov.

"Ni potrebe, da bi kostanj v sredo podrli," je rekel vodja fundacije Edwin Koot. "Kaže, da je veliko bolj močno, kot smo predvidevali. To je zelo dobra novica."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.