Korenčkova juha

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Danes je popoln dan za doma narejeno juho.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 1 majhna čebula (ali dve šalotki)
  • 1 žlička masla (ali oljčno olje)
  • 70 dag korenja
  • sol
  • poper
  • peteršilj
  • 0,5 dl smetane ali sojine smetane

Priprava:

  1. Korenček ostrgajte, oplaknite in narežite na tenka kolesca.
  2. Olupite čebulo (oziroma šalotko), jo drobno nasekljajte in popražite na maslu ali oljčnem olju.
  3. Dodajte korenje, pražite nekaj minut, nato pa prilijte slab liter tople vode.
  4. Solite, zavrite, nato pa na šibkem ognju kuhajte toliko časa, da se korenje zmehča.
  5. Juho odstavite in pretlačite s paličnim mešalnikom.
  6. Potresite z nasekljanim peteršiljem ter vmešajte navadno (sladko ali kislo) ali sojino smetano.

Nasvet:

Namesto s peteršiljem lahko korenčkovo juho začinite s koriandrom ali drobnjakom. Postrezite jo z oljčnim oljem, pomazanimi in opečenimi rezinami kruha ali kuhanim rižem.


VEČ JEDI S KORENJEM NAJDETE TUKAJ

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.