Kolački za valentinovo

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Današnji recept je namenjen vsem zaljubljencem. Že vste, kako jih boste okrasili?
Oglej si celoten članek

Sestavine:

Za kolačke:

  • 140 g sladkorja
  • 120 g masla
  • 3 jajca
  • 1 vanilijev strok (sredica)
  • 150 g moke
  • 1-2 čajni žlički pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke kardamoma
  • sol
  • 100 ml mleka

Za okras:

  • ticina masa (na voljo v trgovini)
  • jedilna barva (rdeča ali modra)
  • marmelada (po potrebi za fiksiranje)
  • mrvice (za okrasitev)

Priprava:

  • Za kolačke za zaljubljene segrejemo pečico na 180°C.
  • Penasto stepemo maslo in sladkor. Postopoma primešamo jajca. Prepolovimo vanilijev strok in izdolbemo sredico.
  • Presejemo moko s pecilnim praškom. Dodamo mleti kardamom in ščepec soli. Polovico zmesi z moko zmešamo z jajci in maslo. V drugo polovico primešamo mleko ter vse skupaj zmešamo z mešalnikom, dokler ne nastane homogena masa.
  • Pekač za mafine obložimo s papirnatimi posodicami za mafine in posodice enakomerno zapolnimo z maso.
  • Pečemo ca. 15-20 minut. Kolačke nato pustimo, da se popolnoma ohladijo, da bo dekoracija dobro prijela.
  • Zaljubljeni damo v ticino maso nekaj rdeče ali modre jedilne barve in iz nje oblikujemo srce. Srce pritrdimo na kolaček. In kolački za zaljubljene so končani.

Nasvet:

Primerno valentinovemu deluje kardamon na kolačkih za zaljubljene kot afrodiziak.

recepte za slastno valentinovo poiščite tukaj!

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.