Za kolačke Raffaelo najprej v vodni kopeli stopimo belo kuverturo in maslo. Pečico vklopimo na 180°C.
Medtem moki primešamo pecilni prašek.
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto umešamo tako, da se volumen zmesi podvoji. Zmesi postopoma primešamo suhe sestavine.
Dodamo tekočo belo čokolado in vse skupaj dobro premešamo. Model za mafine napolnimo s papirnatimi posodicami in ga postavimo na pekač. Zmes za kolačke enakomerno porazdelimo v posodice in pečemo pribl. 20 min. Kolačke vzmamemo iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladijo. Šele nato jih lahko prelijemo. Za preliv zmešamo sveži sir (npr. maskarpone), sladkor v prahu, kokosovo moko in kanček ruma.
Kokosov preliv nadevamo v brizgalko z gladkim nastavkom in ga nabrizgamo na kolačke. V posodo stresemo kokosovo moko in vanjo nežno pomočimo kolačke.
Za hladen učinek kokosa moramo kolačke Raffaelo vsaj za 1-2 uri postaviti v hladilnik in šele nato postreči.
Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.