Knut je umrl zaradi utopitve

Foto: Žurnal24 Ljubki Knut, ki je umrl 19. marca pred očmi obiskovalcev berlinskega živalskega
Slavni polarni medvedek Knut je umrl zaradi utopitve, potem ko se je zgrudil za posledicami vnetja možganske opne in padel v bazen v berlinskem živalskem vrtu, je potrdila obdukcija.
Oglej si celoten članek

Nemški zvezdniški polarni medvedek Knut se je, potem ko se je zaradi zatekanja možganov zgrudil v bazen v svojem ograjenem prostoru, v njem utopil, so potrdili. Patologinja Claudia Szentiks je povedala, da je obdukcija štiriletnega Knuta, ki je dva tedna nazaj nenadno umrl, pokazala, da je imel vnetje možganske opne, zaradi česar so mu zatekali možgani, to pa je bila po vsej verjetnosti posledica infekcije.  

Sicer ni še točno jasno, kaj je povzročilo otekanje možganov, vendar so strokovnjaki že izločili steklino, botulizem in bolezen norih krav. Szentiksova prav tako zavrača namigovanja skupin za zaščito živali, da je bil Knut travmatiziran zaradi življenja v živalskem vrtu ter pri tem poudarja, da ni bilo nobenih znakov kroničnega stresa. Poleg tega dodaja, da tudi če se Knut ne bi utopil po tem kolapsu, vseeno ne bi preživel poškodb, ki mu jih je povzročilo vnetje možganske opne.

Polarni medvedi navadno sicer živijo od 15 do 20 let v divjini in celo dlje časa v ujetništvu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.