Kdaj med dieto zatisnemo na eno oko

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Diete so velika preizkušnja za posameznika, še posebej takrat, ko se ponudi priložnost, da pogledamo v drugo stran in sežemo v skledo s prepovedanimi živili.
Oglej si celoten članek

Veliko tveganje za to, da boste prekršili pravila diete, za katero ste prisegli, da se je boste držali kot pijanec plota, predstavljajo štiri situacije. Britanski raziskovalci so odkrili štiri primere, v katerih boste največkrat podlegli skušnjavi v vašem hladilniku, na trgovski polici ali kuhinjskemu pultu. 

Izsledki raziskave, ki so jo objavili v reviji Annals of Behavioral Medicine, kažejo, da so najbolj usodne pozne večerne ure, obdobja, ko ste utrujeni, druženja s prijatelji in priložnosti, na katerih je prisoten alkohol. 

Raziskovalci so izprašali 80 ljudi, ki so bili na dieti, večinoma žensk. Prosili so jih, naj en teden beležijo svoje skušnjave. V trenutkih, ko bi jim lahko podlegli, so zabeležili svoje misli in ali so se dejansko pregrešili. Izkazalo se je, da so se v polovici primerov požvižgali na pravila diete, ki so ji sledili. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.