Potrebujete:
- 5 žlic mlete kave
- cimetovo paličico
- 150 g rjavega sladkorja
- zavojček vanilijevega sladkorja
- 5 rumenjakov
- 2 dl mleka
- 2 dl ruma
- 5 žlic sladke smetane
Priprava:
- V lonec vlijte 2,5 dl vode, dodajte cimetovo paličico in 50 dag sladkorja. Ko zavre, kuhajte 5 minut, nato pa v loncu zakuhajte še kavo. Kuhano ohladite in precedite čez fino cedilo.
- Preostali sladkor zmeljite (lahko uporabite tudi že pripravljen mleti sladkor) in penasto zmešajte z vanilijevim sladkorjem in rumenjaki. Mešajte toliko časa, dokler ne dobite gladke kreme.
- Kremo nato kuhajte nad parno kopeljo toliko časa, da se primerno zgosti.
- Jajčni kremi primešajte rum, mleko in sladko smetano, vlijte v servirno steklenico in ohladite.
- Postrezite v plitkih ali globokih kozarcih, po želji z ledenimi kockami.
Dober tek!