Kam z zavijalnim papirjem?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Darila so odvita, kam pa sedaj z vsem zavijalnim papirjem in pentljami? Če jih ne boste uprabili še enkrat, jih odvrzite med pravilne odpadke.
Oglej si celoten članek

Bodite eko in med odvijanjem daril papir reciklirajte kar sami. Darila odvijte tako, da papirja ne stržete, nepoškodovan papir pa prihranite za kakšno drugo darilo. Enako velja za darilne vrečke in pentlje. Naj vas ne bo sram, ko podarite darilo v obrabljenem papirju - to je pametno, moderno in koristno.

Kam pa s kupom papirja, ki ga ne moremo shraniti? "Celofan vedno mečemo v mešane odpadke," so povedali v Javnem podjetju Snaga. Prav tako v mešane odpadke mečemo povoščen papir in vse trakove ter pentlje. Plastificiran papir vržemo v embalažo, med papir pa čist (ponavadi rjav) papir, ki je za zavijanje iz tega vidika tudi najprimernejši.

Tudi na Zvezi potrošnikov Slovenije svetujejo eko zavijanje, med drugim predlagajo izdelavo lastnega ovojnega papirja: "Izdelate ga lahko iz starih koledarjev, stripov, voščilnic iz preteklih let. Seveda boste za to potrebovali nekaj več časa, vendar boste hkrati porabili odvečen papir, prihranili in predvsem dali darilu povsem unikaten pečat. Če želite biti unikatni, pa nimate dovolj časa za izdelavo papirja, kupite rjav papir, ki ga je moč reciklirati, ter ga le okrasite na svoj svojevrsten način s poslikavo, napisi, štampiljkami ipd."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.