Kakšen bo Beograd leta 2074?

Foto: Žurnal24 ZF-animirani film Technotise: Edit in jaz je postavljen v Beograd leta 2074. (Fo
Technotise. Srbski pogled v prihodnost.
Oglej si celoten članek

"Tehnologija se zelo hitro razvija in samo vprašanje časa je, kdaj se bo začela ukvarjati z duhovnim. Ta tema me tudi sicer zelo zanima. Nekaj podobnega so naredili v Ghost in the Shell," je o svojem filmu Technotise: Edit in jaz povedal srbski stripar in režiser Aleksa Gajić.

 

Film o Beograjčanki Edit, v kateri po vgradnji čipa zaživi tehnološka entiteta, je na lanskem Liffu postal najboljši film po mnenju publike, gledalci, ki so ga na festivalu zamudili, pa ga od danes do 20. februarja lahko vidijo v Cankarjevem domu.

 

Današnji, a futuristični 
Beograd

Gajić priljubljenost celovečerne znanstvenofantastične animacije "o današnjem Beogradu, ki je na duhovit način preoblikovan v futuristični Beograd", vidi v svežini, ki jo razumejo tudi gledalci, in humorju, saj ti bo, kot pravi, publika, če ti jo uspe nasmejati, oprostila tudi luknje v scenariju ter napake v režiji in animaciji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:15 21. Avgust 2011.

    srbija je okupirana dežela....no kakšna bo v bodočnosti???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.