Kako stopiti najtrdovratnejše maščobe

Foto: Shutterstock telovadba Foto: Žurnal24 telovadba Foto: Žurnal24 telovadba Foto: Žurnal24 telovadba Foto: Žurnal24 Foto: Shutterstock zelenjava hrana krožnik
Trebuh, zadnjica, stegna. Najtrdovratnejše maščobe 
stopite z rednim in doslednim aerobnim treningom.
Oglej si celoten članek

Maščobne blazinice. "Najpogostejši vzroki za kopičenje maščobe na predelih trebuha in zadnjice so neuravnotežena prehrana, premalo telesne dejavnosti, kajenje, v nekaterih primerih pa tudi hormonsko neravnovesje," pojasnjujejo strokovnjaki iz centra za zdravo življenje Healthness.

Trebuh nazadnje

Maščobnih blazinic na trebuhu, zadnjici in stegnih se je najtežje znebiti. Poleg uravnotežene prehrane tako v Healthnessu priporočajo vsaj 50 minut visokointenzivnega aerobnega treninga od dva- do trikrat na teden. "To pomeni več zaporednih vaj, ki jih delate z zelo kratkimi premori (deset sekund), med posameznimi serijami pa naj bosta do dve minuti počitka," svetujejo. Vaje za trebušne mišice se izvajajo proti koncu vadbe. V nasprotju s splošnim prepričanjem pa pri teh ni toliko pomembno število kot predvsem kakovost izvajanja. Več kot tri serije s 25 ponovitvami niso potrebne.

Podobno svetuje tudi osebni trener Žiga Šink iz Fitline studia, ki je pripravil predloge za štiri vrste vaj, posebno primerne za učvrstitev trebuha, zadnjice in stegen.

Pol obroka zelenjave

"Predeli kopičenja maščobe v telesu so večinoma gensko pogojeni," pravi strokovnjakinja za prehrano in hujšanje Mojca Cepuš. "Pri ženskah tako prevladujeta dva tipa postave – hruškasta in oblika jabolka," razlaga strokovnjakinja in poudarja, da se s pravilnim načinom prehranjevanja v samo določen del telesa nikakor ne da shujšati. S tem s strinjajo tudi v Healthnessu, kjer dodajajo, da maščobo zmeraj izgubljamo povsod po telesu.

Cepuševa prav tako odsvetuje uživanje prehranskih dopolnil za hujšanje, saj se po njenih besedah "ne moremo do konca življenja zanašati nanje". Kot pravi, je pomembnejše zdravo prehranjevanje, pri čemer pazimo, da redno uživamo tudi ogljikove hidrate, polovica zaužitega pa naj bo zelenjava. Sadje in zelenjavo priporoča tudi v surovi obliki, saj kot dodaja, "možgani drugače dojemajo hrano, ki jo žvečimo, kot pa če jo recimo pripravimo v smuti".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.