Kako si populiti obrvi?

Foto: Žurnal24
Čas tankih obrvi je preteklost. Danes je trendovska naravna in enakomerna linija obrvi. Osvojite korake, ki vodijo do takšnega oblikovanja, ki se hkrati prilega tudi vašim očem in obrazu.
Oglej si celoten članek
Najprej praktični nasveti:
  • Izberite pravi čas za puljenje: priporočamo vam čas po prhanju. Vročina bo odprla vaše pore in tako boste dlačice lažje izpulili.
  • Ne puščajte si preveč prostora med svojima obrvema. Izogibajte se večji razmaknitvi od centimetra in pol, saj se v nasprotnem primeru lahko zgodi, da boste optično povečali nos.
  • Izogibajte se intenzivnemu puljenju zgornje linije obrvi. Obrvi si oblikujte s puljenjem in oblikovanjem njihove spodnje linije. Tako bodo obrvi videti bolj naravne.

Prava tehnika
Napnite kožo z dvema prstoma in izpulite dlačico na napeti koži med prstoma. Dlačice pulite potrpežljivo eno za drugo v smeri rasti dlačic. Bodite natančni in pazite, da boste dlačico izpulili povsem pri korenini, saj se sicer lahko prelomi. Izpulite nekaj dlak iz leve obrvi in nato nekaj iz desne – tako boste zagotovili simetrijo med obrvema.

Prava oblika
Osnovna oblika obrvi in smer, v kateri rastejo, ne moreta biti spremenjeni. Kakorkoli že, obrvi vsakogar bi morale biti oblikovane tako, da so gostejše ob notranjem delu (ki je bliže nosu), od tam pa naj se postopoma enakomerno tanjšajo.


Foto: Jernej Krašovec
  • Da bi ugotovili, kakšna je idealna dolžina vaših obrvi, postavite svinčnik vzporedno ob spodnji konec nosa, ki naj zgoraj sega do notranjega kota oči (do predela, kjer se oči končajo). Vse dlačice, ki so v liniji izven svinčnika, je treba odstraniti (glej zgornjo fotografijo).
  • Enako velja za zunanji konec obrvi – postavite ga na spodnji zunanji konec nosu in svinčnik navpično postavite do zunanjega konca oči. Obrv naj se konča tam, kjer se konča oko (glej spodnjo fotografijo).
  • Gostota obrvi je odvisna od velikosti zgornjega (notranjega) dela obrvi.
  • Linija obrvi naj bo narejena v naslednjem merilu: ¾ dolžine naj se dviguje, ¼ pa spušča.

Foto: Jernej Krašovec

Pozor, pozor!

  • Vaša koža bo na mestu puljenja rdeča, zato si populite obrvi dan pred zabavo, če res ne gre, pa vsaj nekaj ur pred zabavo.
  • Ko končate puljenje, si počešite obrvi še s posebno krtačko.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.