Kako se pogreti v snežnem metežu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Kapa, šal, rokavice, puhovka. Vas še vedno zebe? Tu je nekaj pametnih in zdravih nasvetov, kako poskrbeti, da bo v tem mrazu vaše telo v pravi formi.
Oglej si celoten članek

Že res, da ob pogledu skozi okno zapoje srce, toda pazite, da bo pelo tudi, ko bo zimska pravljica krivec, da vas bo zeblo.

Domača juha
Če ste si poleti v zmrzovalnik shranili kaj vrtne zelenjave, je zdaj enkratna priložnost, da jo odmrznete in iz nje pripravite juho. Ne le, da vas bo v teh zimskih razmerah še kako ogrela, poskrbela bo tudi za hidracijo vašega telesa.

Izogibajte se alkoholu
Zelo pomembno je, da se v mrzlih dneh izogibate alkoholu. Že Mythbustersa sta potrdila, da alkohol telesa ne ogreje, temveč zniža telesno temperaturo, saj črpa kri s površini kože. Temperatura telesa je tisto, kar vas varuje pred podhalditvijo, zato tudi pivo v teh dneh ni najboljša izbira za potešitev žeje.

Bogata hrana
Čeprav se ribe priležejo poleti, jih bo vaše telo veselo tudi v zimskem času. Ribe so med drugim hrana, izredno bogata z omega-3 maščobnimi kislinami. Ribe, semena in zrna so znana po tem, da povečajo telesno presnovo in tako poskrbijo za toplino.

Zunaj nikar ne hitimo
Čeprav gibanje pospeši pretok krvi, se med težjimi opravili, kot je kidanje snega, premikajte počasi in metodično. S tem se boste izognili odvečni obremenitvi srca in telesa, ki že tako skrbita, da vam je toplo. Če boste stvari počeli nekoliko počasneje, se boste izognili potenju, ki bi lahko vaše telo še bolj ohladilo.

Čaj z ingverjem
Ingver je odličen za zdrvailec prehlada, obenem pa je povezan tudi s povečanjem telesne temperature.

Pest oreščkov
Natrite si nekaj orehov ali lešnikov, saj so to živila z veliko energije, ki pospešijo prebavo. Vrečka oreščkov v torbici torej ne sme manjkati.

Cimet za piko na i
Tudi cimet pospeši presnovo, kar posledično poskrbi za toploto telesa, obenem pa je pravi sladkorček za zimske sladice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.