Kako se ličiti po 40. letu

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Poudarite oči, izberite svetlejšo šminko, zakrijte podočnjake in nežno senčite lica.
Oglej si celoten članek

Oči so najživahnejši del obraza, zato s pravilnim ličenjem pozornost preusmerite nanje, ne pa na gubice, ki nastajajo okoli njih, svetujejo vizažisti pri ameriški ženski reviji Huffpost. Izogibajte se senčilom v kremi in tistim z bleščicami. Izberite matirano senco, ki se ujema z barvo vaših oči.

Svetlejša šminka

Temne šminke lahko obraz postarajo, zato izberite odtenke rožnato rdeče in rožnate barve. Najboljša izbira je nevtralna rdeča šminka, s katero bodo ustnice videti 
polnejše.

Blago senčilo

Bodite pozorne pri izbiri in nanosu senčila na lica. Senčila polt res naredijo bolj svežo, vendar ne izbirajte premočnih barv. Senčilo naj se zlije z barvo vaše polti. Pomemben je tudi nanos – najlepše boste senčilo nanesle s kakovostnim čopičem iz naravnih ščetin; pred nanosom ga otresite.

Kreme s peptidi

Za nego obraza izberite kremo, ki vsebuje peptide. Peptidi so sestavni deli beljakovin, ki s tem, da pospešujejo rast novih celic, kožo obnavljajo. Vitamin C in kolagen bosta skrbela za elastičnost. Ne mešajte krem različnih proizvajalcev, saj lahko tako dosežete nasprotni učinek.

Pod očmi

Predel pod očmi zahteva posebno nego, predvsem pa dovolj spanja in veliko tekočine. Temne kolobarje ali zabuhle vrečice lahko zakrijete z dobrim korektorjem. Pred tem uporabite posebno kremo za predel oči s kroglico (tako imenovani roll on), ki spodbudi obtok. Kozmetični izdelki naj vsebujejo zaščito pred UV-žarki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.