So bili feferoni bolj pekoči, kot ste pričakovali? Nič hudega. Obstaja več rešitev, s katerimi lahko rešite svoj jezik …
Dodajte kislino
Lahko uporabite limonin sok (primeren za večino okusov), kis, koščke ananasa ali paradižnikov sok oziroma omako. Kislino izberite glede na vrsto jedi.
Dodajte zelenjavo
Strokovnjaki priporočajo, da v jed, ki je preveč pekoča, dodate nastrgan korenček ali krompir.
Dodajte oreščke
V jed vmešajte žlico arašidovega ali mandljevega masla, lahko pa mu dodate tudi tahini (pasto iz sezama).
Dodajte sladkor
Jed lahko rešite tudi z žlico kristalnega sladkorja, kečapa ali medu. Pazite le, da v lonec ne boste vsuli preveč sladkobe.
Dodajte jušno osnovo
Če imate težave z omako, jo razredčite, na primer z jušno osnovo.
Dodajte mlečni izdelek
Obstaja razlog, zakaj Mehičani jedem radi dodaja kislo smetano, Indijci pa jogurtovo omako … Jedem lahko poleg tega dodate tudi kokosovo mleko ali vanjo naribate žličko parmezana.
Povečajte količino
Če imate pri roki vse sestavine, povečajte količino jedi.
Kako rešiti hrano, ki je preveč pekoča
Obstaja več načinov, kako rešiti jed, ki je preveč pekoča.