Kako pravilno skuhati jajce?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Vsi smo že kdaj skuhali jajce, a to, da ga pred kuho potopite v hladno vodo, je ena večjih napak. Preberite, zakaj.
Oglej si celoten članek

Da bi popolno skuhali jajce, je pomembno, da ga daste v lonec, ko je voda že skoraj zavrela in ne v vodo, ki je hladna. Če ga položite v mrzlo vodo, se bo kasneje težje olupilo.

  • Če imate radi jajce, kuhano v mehko in ga raje jeste iz lupine, ga kuhajte 4 minute.
  • Če imate radi, da je beljak že izoblikovan in rumenjak še vedno tekoč, uro nastavite na 6 minut.
  • Osem minut kuhajte, če vam je všeč, da je rumenjak na pol tekoč.
  • Če pa imate radi trdo kuhano jajce, ga kuhajte 10 do 12 minut.
  • Če je rumenjak dobil že nekoliko zelenkasto barvo, je jajce preveč kuhano.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:34 3. November 2016.

    ne vem, kje ste dobili te podatke, ampak niti eden ni resničen, in zato ne zavajajte ljudi!!! Poleg tega pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.