Kako postati boljša klepetulja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Da ne boste vedno govorili le o vremenu in delu ter trepetali pred nerodnimi minutami tišine, obstaja nekaj možnosti, ki se jih lahko poslužite, da bo pogovor lažje stekel.
Oglej si celoten članek

Vreme je vedno prikladna tema med klepetom, ko vam zmanjka materiala, ali pa ko se z nekom prvič srečate. S podatki o tem, ali naj bi deževalo in kdaj, pogosto zapolnemo trenutke, ko bi radi presekali mukotrpno tišino. Tovrstno klepetanje je lahko za osebe, ki so bolj introvertiranega tipa prava nočna mora. Vendar pa obstajajo načini, kako izboljšati posameznikovo interakcijo v takih primerih, ne da bi se zatekli k vremenu. 

Susan Krauss Whitbourne, profesorica psihologije na univerzi v Amherstu, svetuje, da ob začetku pogovora iščemo informacije, ki bi lahko nakazale, kakšne skupne interese imate s sogovornikom. Pri tem morate imeti ustrezno mero takta in empatije. 

Naj se pogovor ne vrti okoli dela, ki je poleg vremena ena najbolj priljubljenih tem. S takšnim vprašanjem sogovorniku nehote sporočate, da je delo najpomembnejši del vašega življenja. Raje se pozanimajte, kaj vašega sogovornika zanima, kaj mu je všeč. 

Naučite se spoprijeti s tišino. V tovrstnih situacijah imamo včasih občutek, da se tišina vleče nenormalno dolgo, a temu zelo verjetno ni čisto tako. Včasih pa lahko malce tišine koristi in pomaga pri nadaljevanju pogovora, meni Bernardo J. Carducci z univerze v Indiani. 

Pogovarjajte se o lepih, pozitivnih stvareh. Na koncu pogovora se namreč ne želite počutiti slabše kot pred njim. Sogovorniku izrecite kompliment, vprašajte ga po njegovem dnevu, ali preprosto spravite v smeh. 

Čeprav se vam mogoče zdi, da s pogovorom le izgubljate čas, poglejte na to z druge strani. Od sogovornika se lahko tudi kaj naučite. Če boste izkazali resnično zanimanje za temo, boste v sogovorniku prebudili interes in željo, da z vami deli določene informacije. Pa še pogovor bo veliko bolj zanimiv. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.