"Pri izbiri sokovnika priporočam polžastega, počasnega, ki deluje pri nizkih obratih in po sistemu hladnega stiskanja. Dober sokovnik mora zagotavljati velik izkoristek ter iz sadja in zelenjave proizvesti kar največ soka, pri čemer mora biti pulpa skoraj suha," svetuje Barbarella - Green Chef.
Bistro ali kašasto
Pred nakupom sokovnika se vprašajte, kakšen sok imate radi. Sokovniki z malo obrati namreč naredijo bolj kašast sok, medtem ko boste s centrifugalnim dobili bistrejši sok in večjo količino v krajšem času.
Od 50 do 800 evrov
Pri izbiri mešalnika (blenderja) pa je pomembno predvsem, za kaj ga boste uporabljali. Cene na trgu se namreč precej razlikujejo – so od 50 pa vse do 800 evrov. "Vsekakor priporočam nakup profesionalnega mešalnika, sploh če ga boste uporabljali vsak dan. Ti imajo namreč večjo moč in daljšo življenjsko dobo, smoothieji so bolj kremasti, brez težav pa boste v moko zmleli tudi oreščke, zdrobili led ali zamrznjeno sadje ter pripravili gladke zmesi za torte. Cenejše različice se pri takšnih opravilih hitro uničijo," pravi Barbarella.