Kaj o javni zaroki meni strokovnjakinja

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Pred tedni se je to zgodilo na nogometni tekmi v Mariboru, v ponedeljek na tekmi EuroBasketa v Ljubljani, pa tudi na televizijskih zaslonih smo pri nas že bili priča javnim zarokam. So te postale trend tudi pri nas?
Oglej si celoten članek

Potem ko je med ponedeljkovim košarkarskim bojem med Slovenijo in Finsko fant pred množico zaprosil svoje dekle, ko sta se med minutnim odmorom pojavila na zaslonu sredi dvorane, čisto tako, kot je v navadi v tujini, nas je zanimalo, ali javne zaroke postajajo trend tudi pri nas. Pred tedni smo bili namreč že priča javni zaroki med nogometno tekmo v Mariboru, neki moški pa je svojo izbranko zaprosil kar v oddaji Vid in Pero šov.

Ne želijo le izstopati

"Moški, ki se odločijo za tak korak, želijo vsem povedati in z vsemi deliti svojo srečo in željo biti s svojo izbranko za vedno", razlaga psihoterapevtka Veronika Seles in dodaja, da si takšni moški hkrati želijo tudi nekaj novega, posebnega in ne tradicionalnega. "Obstajajo pa tudi moški, ki želijo izstopati v vsem in vedno," nadaljuje.

Intimnost tudi v javnosti ostaja

In če ste mislili, da javna zaroka uničuje intimni trenutek med partnerjema, se motite, saj ta po besedah strokovnjakinje ostaja: "Tudi če moški zaprosi izbranko pred občinstvom, je lahko stvar zelo intimna, saj se vseeno tiče le njiju v danem trenutku. Pa naj bo to zgolj med dvema ali pred množico."

Ženske želijo močno potrditev

Ženske, ki se jim zdi takšna zaroka romantična in si jo želijo tudi same, lahko razdelimo v dve skupini, še razlaga Selesova. Nekatere želijo prav tako kot moški vsem povedati, kako rade imajo svojega partnerja, druge pa si lahko z javno zaroko le želijo močne potrditve, da bi se znotraj sebe počutile varneje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.