K nam prihajajo Whitesnake

Foto: Arhiv skupine
Foto: Arhiv skupine
V Ljubljano konec novembra v okviru turneje Forevermore World Tour prihajajo legendarni rockerji Whitesnake.
Oglej si celoten članek

Whitesnake bodo Slovenijo obiskali v okviru turneje ob izidu nove plošče "Forevermore", ki je izšla 25. marca letos in ki je požela dobre kritike tako strokovne javnosti kot tudi njihovih poslušalcev.

Zasedbo je leta 1978 osnoval David Coverdale, ki je takrat zapustil skupino Deep Purple. V zgodnjih letih je bila njihova glasba primarno orientirana na blues hard rock. Gostili so mnoge nadvse talentirane kitariste, med njimi tudi Adriana Vandenberga, Johna Sykesa, Vivian Campbell, pa tudi legendarnega Stevea Vaia.

Leta 1984 so izdali zgoščenko "Slide It", ki je v Združenih državah Amerike dosegla naklado zlate plošče. Naslednji album - "Whitesnake" (1987) - je skupini omogočil velik preboj v ZDA, za kar sta vsekakor zaslužni uspešnici, balada "Is This Love" in pesem "Here I Go Again". Album so prodali v več kot osmih milijonih izvodov.

Skupina se je znova zbrala za album "Slip Of The Tongue" (1989), leta 1990 so izdali največje uspešnice, nato pa je skupina mirovala do leta 1997, ko je izdala album "Restless Heart". Februarja 2006 so Whitesnake izdali DVD, poimenovan "Live ... In The Still Of The Night", dve leti kasneje pa že deseti studijski album "Good To Be Bad".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.