Tako so se na Žalah poslovili od Jurija Součka

Foto: Saša Despot pogreb Jurij Souček Foto: Saša Despot pogreb Jurij Souček Foto: Saša Despot pogreb Jurij Souček Foto: Saša Despot pogreb Jurij Souček Foto: Saša Despot pogreb Jurij Souček Foto: Saša Despot pogreb Jurij Souček Foto: Saša Despot pogreb Jurij Souček Foto: Saša Despot pogreb Jurij Souček Foto: Saša Despot pogreb Jurij Souček Foto: Saša Despot pogreb Jurij Souček Foto: Saša Despot pogreb Jurij Souček Foto: Saša Despot pogreb Jurij Souček
Na pogrebni slovesnosti so se poslovili od legendarnega igralca.
Oglej si celoten članek

Preteklo sredo je slovensko javnost pretresla vest, da je v 95. letu starosti umrl filmski in dramski igralec Jurij Souček

Danes, z začetkom ob 14. uri, se je na ljubljanskih Žalah odvila pogrebna slovesnost. Od devetih zjutraj je bila odprta kapelica sv. Jurija za tiste, ki so se želeli od legendarnega umetnika posloviti bolj osebno.

Že v ponedeljek so za Součka organizirali žalno sejo Mestne občine Ljubljana. V SNG Drama, kjer je bil Souček zaposlen kar 40 let, se bodo od njega poslovili 14. februarja ob 17. uri na Velikem odru.

Foto: Anže Petkovšek Jurij Souček

Souček je bil del velikih slovenskih ekranskih stvaritev. Bil je znan pripovednik otroških del, posodil je glas likom kot sta Pipi in Melkijad, mali in velik pujs. Njegova znana filma sta Ne čakaj na maj in Čisto pravi gusar.

Že leta 1961 je prejel Sterijevo nagrado, leta 1994 Borštnikov prstan, leta 2005 viktorja za žuivljenjsko delo, leta 2018 Ježkovo nagrado za življenjsko delo, leta 2019 zlati glas Združenja dramskih umetnikov za življenjsko delo, leta 2022 je postal tudi ljubljanski častni občan.

Foto: Mediaspeed Jurij Souček

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.