Junak, ki visi na nitki

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Od stripa do filmske franšize, ki je v četrtem nadaljevanju zamenjala vse razen kostuma.
Oglej si celoten članek

V četrtek v naše kinematografe prihaja četrto in – kar se filmske ekipe tiče – popolnoma prenovljeno nadaljevanje Spider-Mana, s katerim so doslej sobivali igralca Tobey Maguire in Kirsten Dunst ter režiser Sam Raimi.

V vlogi naslovnega junaka se bo prvič preizkusil Andrew Garfield, prav tako pa bo to prva superherojska izkušnja za igralko Emmo Stone in režiserja Marca Webba.

Šestdesetletni človek pajek

Neverjetni Spider-Man po svetu že kuje dobiček in težko je verjeti, da človek pajek, v katerega je po piku radioaktivnega pajka transformiral adolescentni Peter Parker, skoraj ne bi zaživel, ker so pri Marvelu menili, da se bo pajkovska tematika bralcem zdela neokusna.

Spider-Man, ki sta ga ustvarila Stan Lee in Steve Ditko, je dobil priložnost leta 1962 v stripu Amazing Fantasy, zgodba, ki bi morala biti muha enodnevnica, pa je z neklišejskim oziroma nevrotičnim in skeptičnim superjunakom, ki se rad pogovarja sam s sabo, dosegla nepričakovan uspeh, ki živi še danes.





Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.