Juha s stročjim fižolom

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Pogrejte se s kremno juho iz stročjega fižola in krompirja. Tisti, ki ne morete brez mesa, pa v juho primešajte še hrenovko ali klobaso.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

Priprava:

  • Za juho s stročjim fižolom in krompirjem najprej operemo stročji fižol, ga osušimo in narežemo na grižljaj velike kose. Olupimo krompir in ga narežemo na fine trakove. Olupimo čebulo in jo na drobno nasekljamo. Stopimo maslo za prežganje, na njem popražimo čebulo, dodamo moko in jo prav tako popražimo. Nato zalijemo s kisom in prilijemo govejo juho.
  • V juho dodamo stročji fižol in krompir ter skuhamo do mehkega. Medtem operemo peteršilj in koper, ju osušimo in na drobno nasekljamo.
  • V juho dodamo začimbe in jo zmešamo s paličnim mešalnikom. Dodamo kislo smetano ter po okusu solimo in popramo. Preden juho s stročjim fižolom in krompirjem postrežemo, posipamo po njej še nekaj začimb.

Nasvet:

Juhi s stročjim fižolom in krompirjem lahko dodamo tudi hrenovko ali debrecinko. Tako bo juha še bolj bogata.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.