Jezika se učimo že v trebuhu

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Čeprav je že več raziskav pokazalo, da dojenčki v trebuhu slišijo glasove, je najnovejša potrdila, da naj bi dojenčki tri mesece pred rojstvom že bili sposobni razvozlati govor in prepoznavati različne glasove.
Oglej si celoten članek

Dojenčki naj bi bili tako že v 28 tednu sposobni razlikovali med ženskimi in moškimi glasovi ter celo prepoznavati različne zloge, kot sta ga in ba, analize francoske raziskave povzema BBC News.

Raziskava, v kateri je sodelovalo 12 prezgodaj rojenih dojenčkov, je s pomočjo analize in fotografij možganov spodbudila idejo, da otročički jezikovne spretnosti začnejo razvijati že v maternici s poslušanjem staršev in okolice, ne le z učenjem po rojstvu. Avtorji raziskave pravijo, da so okoljski dejavniki pri razvoju govora sicer zelo pomembni, vendar menijo, da so jezikovni procesi prirojeni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.