Da je tudi posle najuspešnejših gostincev v državi načela korona kriza, je pred dnevi zaupala vrhunska chefinja Ana Roš iz Hiše Franko, ki ji ni preostalo drugega, kot da začne z odpuščanjem, kljub temu da se njena restavracija ponaša s kar dvema michelinovima zvezdicama. V krizi pa so tudi številni drugi gostinci.
Družina Jezeršek je ena izmed bolj znanih gostinskih družin pri nas, zaposlujejo kar 68 ljudi in imajo 4 gostinske obrate ter catering. Lansko leto so ustvarili dobrih 7 milijonov prihodkov, letos pa le 2 in pol milijona. Direktor Martin Jezeršek, brat znanega MasterChefovega sodnika Luka Jezerška, pravi, da so med korona krizo del dejavnosti sicer preusmerili, a da to ne nadomesti izpada prihodkov.
"Postavili smo spletno storitev e-catering Jezeršek, gre za dostava obrokov za večje družbe, nad šest oseb, na Ljubljanskem gradu pa stoji tudi naš tovornjak, ki streže take away obroke. Kljub temu pa že celo leto poslujemo z izgubo, vse pokrivamo z zalogami in s pomočjo bank, do točke, ko upamo, da bo šlo na boljše. Odpuščali zaenkrat nismo, a če ne bomo dobili pomoči države, bomo primorani," je povedal Martin Jezeršek.
Lahko vas je sram,vas medije,objavljate že cel teden kakšne izgube imajo bogatuni,ena kao najboljša kuharica na svetu,po 14 dnevih pandemije …
Meni je znanec ki ima sicer pizzerijo, rekel da mu je COVID situacija padla na roko, tolk razvoza ni imel …
Folk naj kuha doma. Po gostilnah ena sama umazavija, meso iz Poljske, olje najslabše kvalitete, krompir iz Egipta in Ukrajine,... …