Jelinčič je trepetal za sinovo življenje, tako je z njim danes

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Bil je celo v komi, tako je z njim danes ...
Oglej si celoten članek

Leto 2021 za našega dolgoletnega politika Zmaga Jelinčiča ni bilo lahko. Po hudi poškodbi njegove najmlajše hčerke je bil v skrbeh tudi za najstarejšega sina, Klemna Jelinčiča Boeta, ki se mu je rodil v prvem zakonu s pokojno pesnico in pisateljico Berto Bojetu Boeta. "Hudo je, v bolnici je, slepič mu je počil. Nekaj dni pred tem me je klical in potožil, da ga boli. Rekel sem mu, naj gre takoj k zdravniku, a je cincal. Nato se mu je slepič razlil in v bolnico je pravzaprav prišel zadnji trenutek. Skoraj 10 dni je bil v umetni komi, vsak dan sem ga obiskoval na intenzivni negi, nato pa sem staknil prehlad in raje nisem tvegal," je takrat razkril Jelinčič. V teh dneh pa nam je razkril, da je 51-letni sin popolnoma okreval: "Sin je bil na robu, a je sedaj v redu." 

Kljub temu da s sinom nista bila vedno na istih bregovih, sta danes v dobrih odnosih. Tata, kot mu ljubkovalno reče Klemen, pa je te dni ponosen na sinov najnovejši dosežek. Izdal je namreč knjigo v angleščini, ki govori o judih na Slovenskem v srednjem veku. Poleg sina ima zmago še dve hčerki, ki sta se mu rodili v zakonu bivšo ženo Moniko Zupanc, s katero sta se po 16 letih zakona razšla leta 2019. Tudi mlajši hčerki sta umetniško nadarjeni, starejša študira na umetniški akademiji v Antwerpnu, mlajša pa obiskuje oblikovno gimnazijo v Ljubljani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 16:05 19. April 2024.

    Spet naročen in plačan članek.

  • 13:49 19. April 2024.

    Sin si je potem sam kriv ker je cincal pri teh simptomih....

  • 12:50 19. April 2024.

    Plemeniti je samo že zgodovina nekega marginalnega populista..Prodajalec poslanskih glasov za SDS..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.