Je Gagina pesem plagiat?

Foto: Žurnal24 Lady Gaga očitajo "sposojanje" od drugih glasbenikov. (Foto: EPA)
Pesmi Lady Gaga Born This Way očitajo, da je plagiat Madonninega hita Express Yourself iz leta 1989.
Oglej si celoten članek

Pesmi Born This Way, ki je luč sveta ugledala 11. februarja, uporabniki različnih spletnih omrežjih očitajo, da je preveč podobna Madonninemu hitu Express Yourself iz leta 1989. "Pesem je dobra, a slišati je točno tako kot Madonnina Express Yourself," je zapisal nekdo, drugi pevkin oboževalec pa je pripomnil: "Ne le, da je slišati kot Madonnina pesem, ampak lahko poješ besedilo izvirnika na melodijo te pesmi."

Lady Gaga so večkrat očitali "sposojanje" od drugih glasbenikov, med drugim tudi od TLC, PrinceasRaspberry Beret in The Pope.

Nova himna gejev?

Kljub številnim očitkom pa mnogi trdijo, da gre za odlično pesem. Med njimi je tudi glasbenik Elton John, ki je Born This Way označil za "najbolj gejevsko zadevo vseh časov" in napovedal, da bo pesem postala nova gejevska himna.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.