Jaz sem tu, ti pa tam

Foto: Žurnal24 Projekt Ja tady ty tam oz. Jaz tu ti tam se ukvarja z iskanjem specifičnih izraz
Vzemite si čas za malce drugačen performans. Jaz tu ti tam, glasbeno ambeinetalno predstavo, bodo ob 20. uri uprizorili v Gledališču Glej.
Oglej si celoten članek

Glavna igralca predstave sta moški in ženska, katerih dialog poteka preko igranja harmonik, vendar ne gre za koncert, temveč za pogovor. Glasba ustvari neotipljiv material, ki združuje različne oblike komunikacij.
Luč, ki osvetljuje ta pogovor, postane partner glasbi in spreminja odnos znotraj kompozicij.

Zgodba se skozi dialog razvija na različnih ravneh: tako skozi instrumenta kot skozi glasbenika, glasbo in svetlobo ter svetlobo in prostorom.

Kaj se zgodi, ko besede izginejo iz dialoga in jih nadomestijo zvoki? Melodije? V specifičnem času in prostoru? Koncert se spremeni v performans, duet se spremeni v trio in performerji se preobrazijo in pomnožijo v gibljive sence ali izginejo v temo. Glasba v temi. Svetloba v tišini. So pomembni ljudje na odru ali šteje le glasba? Mogoče je pomemben samo prostor, kjer se zgodi performans?

Cena vstopnice je7 evrov, za dijake in študente 5.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.