Japonke živijo najdlje

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Japonke so vzornice žensk po svetu, saj so rekorderke v dolgoživosti. Tudi po zaslugi izjemno zdravega načina prehranjevanja, ki pomeni, da debelosti skoraj ne poznajo, zato je veliko manj tudi bolezni, povezanih z njo.
Oglej si celoten članek

Japonke so lani v povprečju živele 86,39 leta, kar je najdlje na svetu, poroča japonska vlada. Na drugem mestu se je znašel Hongkong, kjer ženske živijo 85,9 leta, na tretjem pa Francija s 84,8 leta. Najvišjo starost so Japonci zabeležili leta 2009, ko so ženske živele v povprečju 86,44 leta. Padec za 0,05 leta pojasnjujejo s hudim vročinskim valom, ki je bil lan pogost vzrok za povečano smrtnost zaradi vročinske kapi in težav s srcem.

In moški?

Povprečna življenjska doba moških na Japonskem je leta 2010 že peto leto zapored z 79,64 leta dosegla rekordno stopnjo. Sicer se Japonci uvrščajo na četrto mesto za Hongkongom (80,0 leta), Švico (79,8 leta) in Izraelom (79,7 leta).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.