Jajčevci z mocarelo

Foto: Žurnal24 Ne pozabite na baziliko. (Foto: Shutterstock)
Sestavite jih po spodnjih "navodilih" ali čisto po svoje – jajčevci z mocarelo, paradižnikom in baziliko prinašajo malo Italije in malo Grčije.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • 1 večji jajčevec
  • 25 dag mocarele
  • 2 paradižnika
  • 1 strok česna
  • olivno olje
  • sol
  • poper
  • vejica ali dve grške bazilike


Priprava:

  • Česen olupite in drobno nasekljajte.
  • Mocarelo odcedite.
  • Jajčevec narežite na slab centimeter debele rezine in jih solite.
  • Paradižnik narežite na pol centimetra debele rezine, mocarelo prav tako.
  • Polovico rezin jajčevca potresite z nasekljanim česnom in obložite z rezino paradižnika in rezino mocarele.
  • Pokrijte s preostalimi rezinami jajčevca in malo stisnite skupaj.
  • "Sendviče" z obeh strani premažite z olivnim oljem in popecite v ponvi – približno tri minute na vsaki strani.
  • Potresite z baziliko in postrezite takoj.


Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.