Jagodni kolač brez jajc

Foto: Blanka Kefler
Foto: Blanka Kefler
Okusen kolač lahko spečete tudi brez jajc. Namesto z jagodami ga lahko obložite s katerim sezonskim sadjem.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 3 lončki moke
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1 lonček kristalnega sladkorja
  • 2 čajni žlički vaniljevega sladkorja
  • 1/2 lončka mleka
  • 1 čajna žlička kakava v prahu
  • 3/4 lončka repičnega olja
  • 1 lonček medu
  • 1,5 jedilne žlice limoninega soka
  • 2 lončka vode
  • olje za premaz pekača

Za oblogo:

1 lonček jagod (opranih in narezanih na kose)

Priprava:

  • Za pripravo jagodnega kolača damo najprej 2 jedilni žlici sladkorja na stran. Zmešamo moko, pecilni prašek, sol, sladkor in vaniljev sladkor. Kakav zmešamo z mlekom in ga skupaj z oljem primešamo k mešanici moke in sladkorja. Dobro zmešamo. Vmešamo še med in limonin sok. Na koncu dodamo vodo.
  • Pekač premažemo z oljem in po njem porazdelimo maso. Kolač pečemo v pečici pri 180 stopinjah Celzija približno 35 minut.
  • Jagode zmešamo s preostalim sladkorjem in z njimi obložimo ohlajen kolač.
  • Jagodni kolač postrežemo ohlajen.

1 lonček = 250 g

Nasvet:

Recept za jagodni kolač lahko po želji tudi spreminjamo. Tako ga lahko obložimo z razkoščičenimi in na krhlje narezanimi slivami ali pa ga oblijemo z glazuro iz bele čokolade (čokolado in kokosovo maščobo stopimo nad vodno paro).

več receptov za kolače poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.