Iz odpadkov gradi katedralo

Foto: Žurnal24 Nadobuden starec je odločen, da bo končal katedralo. (Foto: Youtube)

Your browser doesn’t support HTML5 video

Petinosemdesetletni verni Španec Justo Gallego iz odpadlih materialov v Madridu gradi katedralo.
Oglej si celoten članek

S svojim projektom je začel pred petdesetimi leti, ne ve pa, koliko časa bo še potreboval, da bo gradnja končana. Niti za trenutek ni podvomil v svoj načrt, pravi pa, da moč dobiva od vere v Boga.

"To delam zaradi vere. Vam je to jasno? Moja mama je bila zelo verna in me je naučila, da ljubim cerkev in vero. Vse, kar imam, vlagam v to," je povedal Justo, ki zaradi državljanske vojne ni dokončal osnovne šole, za svojo gradnjo pa nima niti arhitektnih načrtov niti gradbenega dovoljenja. A pravi, da tega niti ne potrebuje.

Katedrala bi morala biti po končani gradnji podobna baziliki Svetega Petra v Vatikanu, različnim dvorcem in cerkvam v Madridu in ameriški Beli hiši, še pravi starec, ki se mu večina posmehuje in ga ima za norega.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.