Ivo Ban s službeno kartico po "kurilca"

Foto: Žurnal24 (Foto: Mediaspeed)
Ravnatelj Drame Ivo Ban s službeno kartico kupuje cigarete, poškodoval je službeni avto in je istočasno plačan za ravnatelja in igralca, trdi anonimka. Ban obtožb ne zavrača.
Oglej si celoten članek

Nad ravnatelja SNG Drama Ljubljana in igralca Iva Bana se je vsul plaz kritik iz anonimnega pisma. Po pisanju Dnevnika mu neznanec očita, da v zasebne namene koristi službeni avtomobil in se z njim vozi na morje in snemanja. Gorivo, kurilno olje in cigarete kupuje kar na kartico Drame, dnevnice si izplačuje "na roke," izplačila lastnih honorarjev pa zadržuje, ker da se s tem izogiba poplačilu sodnih prepovedi.

Anonimka Banu tudi očita, da v času ravnateljevanja hkrati honorarno služi kot igralec, saj vaje potekajo v dopoldanskem času. Tako naj bi za honorar doslej prejel že okoli 36.000 evrov denarja. Čeprav je umetniški vodja in ravnatelj, pa si Ban sploh ni ogledal kontrolne vaje in premiere predstave Kuverta, saj so bile ob istem času na sporedu vaje za predstavo Totenbirt, v kateri igra.

"Finančne težave"
Ban je za Dnevnik potrdil navedbe iz pisma. Za službeni avtomobil je po lastnih besedah zaprosil, ker se mu je njegov pokvaril, a zatrjuje, da je plačal za njegovo popravilo, ko ga je podrgnil ob količek. Zaradi "določenih finančnih težav" je tudi resnično uporabljal službeno kartico za privatne namene, a je denar vrnil v obliki odtegljajev pri plači, zagotavlja. Prav tako se mu ne zdi sporna dvojna vloga ravnatelja in igralca, saj da je za ustanovo najceneje, če on odigra vlogo, primerno njegovi generaciji.

Prepričan je, da delo ravnatelja opravlja ažurno. Glede izplačevanja "na roko" pa meni, da je to običajna praksa.

Na ministrstvu za kulturo pravijo, da so že večkrat podvomili o udejstovanju direktorja kot igralca v predstavah, o drugih trditvah iz pisma pa niso seznanjeni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.