Italijane razburja gejevski novorojenček

Foto: Žurnal24 "Seksualna orientacija ni izbira."
Oglasna kampanja, s katero so želeli v Italiji nasprotovati diskriminaciji gejev, je samo še bolj razburkala strasti. Kriv je dojenček, ki ima na zapestnici napisano homoseksualec.
Oglej si celoten članek
"Seksualna orientacija ni izbira," piše na plakatih, ki so jih nalepili v Toskani, idejo in denar za kampanjo pa je dalo Ministrstvo za enake možnosti. Isti oglas je bil natisnjen tudi v italijanskih časopisih. Takoj so se oglasili krščanski demokrati: "Uporabiti novorojenčka, da bi ljudje verjeli, da je homoseksualnost prirojena, je nepošteno in sramotno."

Tudi vsi geji niso zadovoljni. Gejevski filozof in aktivist ter član Evropskega parlamanta Gianni Vattimo je oglas skritiziral in razložil, da je slogan "le delno resničen", oglas pa dokazuje slab okus. "Slogan preveč poudarja vlogo biologije. Seveda he za homoseksualca naravno, da je gej, a nisem prepričan, da je vse določeno z genetiko," dodaja Vattimo.

Zadovoljni pa so pri ArciGay, vodilni italijanski organizaciji, ki se bori za pravice gejev. Pohvalili so pobudo in dodali, da je homoseksualnost "nespremenljivo dejstvo, ki ga je treba spoštovati". Toskanski svetovalec za človekove pravice Agostino Fragai pa pravi: "Homoseksualnost ni greh, hiba ali sprijenost. Zato je ne bi smeli obsojati, marginalizirati ali, kar je še huje, preganjati."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.