Sestavine:
- ½ kg polenovke
- 3 čebule
- 5 strokov česna
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica moke
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1 žlička soli
- ½ žličke popra
- ½ žličke suhe paprike
- šopek peteršilja
- 2 dcl belega vina
Irynini napotki:
"Polenovko namakajte v hladni vodi štiri dni in vsak dan menjajte vodo, nato sčistite koščice in tudi kožo ter zdrobite na koščke. V posodo dajte oljčno olje in vanj stresite sesekljano čebulo in česen ter popražite, da lepo zadiši. Dodajte moko in jo prepražite do svetlo rjave barve, dodajte paradižnikovo mezgo, pomešajte in dodajte polenovko, nato poper, suho papriko in vino. Vse skupaj še enkrat dobro premešajte in dodajte toplo vodo. Naj se kuha tri ure na nizki temperaturi, vmes mešajte, če je potrebno, dodajte sol in poper, proti koncu lahko tudi parmezan. Preden servirate, dodajte na drobno nasekljan peteršilj in še nariban parmezan. Servirajte s polento."