Iryna ga ne nese dobro

Foto: Ana Fetih Iryna Osypenko s taščo Nelindo in Srečko Blas s prijateljem Foto: Ana Fetih Nataša Pinoza s partnerjem Foto: Ana Fetih Nina Šušnjara, Nejc Simšič, Ana Marija Mitič in Danica Lovenjak Foto: Ana Fetih Azra Širovnik in Nelinda Nemec Foto: Ana Fetih Maja Ferme s partnerjem in Katerina Habe ter Rok Golob Foto: Ana Fetih Danica Lovenjak in Nina Uršič Foto: Ana Fetih Zvezdniško martinovanje Gostilne na Gradu
Zvezdniško martinovanje je potekalo brez škandalov, saj so si zvezdnice, raje kot polne kozarce vina, privoščile polne krožnike dobrot.
Oglej si celoten članek

Domače estradnice in estradnice so v soboto martinovali z Danico Lovenjak, ki je svoje goste razvajala v Gostilni na Gradu in s tem otvorila sezono grajskih pojedin, ki bodo potekale vsak konec tedna. Mize so se šibile od dobrot, med katerimi je bila seveda najbolj popularna račka s kostanjevim pirejem in zavitki z rdečim zeljem. "Martinovo se mi zdi lep praznik, predvsem iz tega vidika, ker smo ga vedno praznovali družinsko. Martinovanje mi pomeni predvsem lepo druženje. Race sicer ne znam pripraviti, ker ne kuham, to večinoma počne moj partner, poleg tega pa mesa ne jem, tako da si ta praznik pričaramo na malce drugačen način. Martinovo ni praznik, ki bi ga pogojevala raca in vino, najbolj pomembno se mi zdi druženje in čas, ki ga preživimo s soljudmi," je prepričana modna oblikovalka Maja Ferme.

Okoli tega vinskega praznika pa veliko ljudi rado pogleda pregloboko v kozarec, a to se nikoli ne zgodi manekenki in podjetnici Iryna Osypenko Nemec: "Sama sem ljubiteljica rdečega vina in mošta, svoje telo pa poznam tako dobro, da točno vem, koliko lahko spijem, to je največ tri decilitre." In kako lepa Ukrajinka po navadi obeleži martinovo? "V koledarčku ga nimam označenega, a vsako leto nanese, da smo kam povabljeni. Prihodnji konec tedna gremo tako s prijatelji martinovati v Goriška Brda. V Ukrajini sicer imamo okoli vina nekaj tradicije, a ne tako kot v Sloveniji, še dodaja Iryna." Podobno naključno pa svetega Martina praznuje tudi glasbenica Katarina Habe: "Ponavadi nas kdo povabi na kosilo ali večerjo. Martinovo se mi zdi lep slovenski običaj, nikakor pa se mi ne zdi, da bi ga morala praznovati na vsak način. Dobro vino imam rada, ga cenim, lahko sem brez vina, a se mi zdi, da lepo popestri obrok. Najraje imam kalifornijska, avstralska ali južnoafriška vina, saj imajo v sebi več veselja, v sebi nosijo več sonca."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.