Imate prijazne gene?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Prijaznost je dedna, tako vsaj pravi nova raziskava, ki so jo izvedli na kalifornijski univerzi v Buffalu.
Oglej si celoten članek

Prijaznost naj bi bila glede na izsledke omenjene raziskave zapisana v genih. Raziskovalci so ugotovili, da obstaja povezava med prijaznostjo in genom, ki je odgovoren za nastajanje hormonov oksitocina in vazopresina, ki sta povezana z lepim obnašanjem in darežljivostjo. Ljudje, ki posedujejo te gene, imajo večjo možnost, da so prijazni in vljudni, poroča zdravstveni portal WebMD.

V raziskavi je bilo udeleženih nekaj več kot sedemsto prostovoljcev. V raziskavi so testirali njihov DNK ter z anketnim vprašalnikom ugotavljali, kakšna je njihova osebnost ter kako se obnašajo v družbi. Ljudje, ki so imeli prijazne gene, so bili vljudni do drugih tudi takrat, ko okolica do njih ni bila najbolj prijazna.

"Ljudje smo v osnovi zelo družabni, kombinacija genov pa pripomore k temu, da se lepo obnašamo v družbi," je za omenjeni portal povedal vodja raziskave Michael Pullen.

Izsledke raziskave so objavili v strokovni reviji Psychological Science. Znanstveniki kljub temu poudarjajo, da samo geni niso dovolj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.