"I'll be back" največkrat uporabljeni filmski citat

Foto: Žurnal24 Terminator je poskrbel za takšne ikonske fraze pop kulture, kot sta zmagoviti "I
Če ste pravi filmofili, ste zagotovo že citirali katero od fraz, ki ste jih pobrali z velikih platen. Tisto slovito o življenju kot bombonjeri iz Forresta Gumpa. Ali pa Schwarzijev avstrijsko naglašeni "I'll be back", denimo.
Oglej si celoten članek

V Veliki Britaniji je zdaj tamkajšnji filmski zavod naredil raziskavo, katere filmske citate ljudje najpogosteje uporabljajo v svojih vsakodnevnih pogovorih. In zmagovalec? "I'll be back", seveda. Tri kratke, a nepozabne besedice je leta 1984 izustil Arnold Schwarzenegger kot terminator v filmski uspešnici z enakim naslovom. Na drugem mestu je pristala ležerno-kljubovalna replika Rhetta Butlerja "Frankly, my dear, I don't give a damn" ("Iskreno, draga moja, mi je prav malo mar."), zadnje, kar Clark Gable dahne Vivien Leigh v klasiki iz leta 1939, V vrtincu.

Iz  epskega V vrtincu  nam v spominu ostajata zlasti dva citata: Rhettov "Frankly my dear, ..." in Scarlettin optimistični "Jutri je nov dan" za zaključek.

 

Moški za znanstveno fantastiko, ženske za romantiko
Tretje mesto zaseda "Beam me up, Scotty" ( "Prežarči me gor, Scotty" ) iz Zvezdnih stez – pa čeprav ni bil nikdar dejansko izrečen v katerikoli izmed epizod TV serije ali spin-off filmih. Na seznamu 10 najbolj uporabljenih citatov najdemo denimo tudi prikupni "Life is like a box of chocolates" iz Forresta Gumpa v interpretaciji Toma Hanksa , ostro napadalni DeNirov "You talking to me?" iz Taksista in romantični "Here's looking at you, kid," ki ga Humphrey Bogart izreče Ingrid Bergman .

Zanimivo je, da so vseh 10 najpogostejših fraz izgovorili moški.

Anketa, objavljena na spletni strani myfilms.com, je sicer spraševala tudi, v katerem filmu bi najraje igrali. Moški bi se najraje videli v filmih o Jamesu Bondu ter v sagah Vojna zvezd in Gospodar prstanov. Nobeno presenečenje ni, da so dame ubrale povsem druge strune in največkrat izbrale Umazani ples, Čedno dekle in V vrtincu.

Modrost Forresta Gumpa: "Življenje je kot bombonjera. Nikoli ne veš, kaj boš dobil."

 

10 najbolj uporabljenih filmskih citatov:
1. "I'll be back." (Terminator)
2. "Frankly, my dear, I don't give a damn." (V vrtincu)
3. "Beam me up, Scotty." (Zvezdne steze)
4. "May the force be with you." (Vojna zvezd)
5. "Life is like a box of chocolates." (Forrest Gump)
6. "You talking to me?" (Taksist)
7. "Show me the money." (Jerry Maguire)
8. "Do you feel lucky, punk?" (Umazani Harry)
9. "Here's looking at you, kid." (Casablanca)
10. "Nobody puts Baby in the corner." (Umazani ples)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.