Idealna umešana jajca

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Dober dan se začne z jajci. Danes si privoščite umešana.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 3 jajca
  • 1 žlica masla
  • sol
  • poper
  • drobnjak

Priprava:

  1. Za idealna umešana jajca z metlico dobro zmešamo jajca in jih solimo. V teflonski ponvi na srednji kuhalni temperaturi spenimo maslo, prilijemo jajca in pustimo, da rahlo zakrknejo.
  2. Z lopatico obračalko (najboljše silikonsko) ločimo jajca od roba ponve in premešamo. Postopek ponavljamo, da jajca skoraj povsem zakrknejo; so še vedno rahlo rahlo tekoča in kremasta (na srednji temperaturi 1–2 minuti).
  3. Jed postrežemo na ogrete krožnike, da jajca do konca zakrknejo, a pri tem ne postanejo suha.
  4. Umešana jajca posipamo s sveže mletim poprom in nasekljanim drobnjakom.

Nasvet:

K umešanim jajcem lahko postrežemo tudi sveže pečeno slanino.


VEČ RECEPTOV ZA ZAJTRKE NAJDETE TUKAJ

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.