Hujšanje po abecedi, drugič

Foto: Žurnal24 Z uživanjem sadja bodo izginjali tudi vaši kilogrami.
Tako, smo že dodobra zakorakali v našo abecedno dieto. Vas zanima, zakaj bi morali uživati več sadja in vode? Preberite si!
Oglej si celoten članek
F – fruktoza
V lanski študiji, ki so jo izvedli na miših, so ugotovili, da fruktoza dobro veže vodo – in tako poveča tveganje za nastanek debelosti. Izogibajte se umetnim sladilom, ki so v sokovih in gaziranih pijačah, in raje zaužijte več sadja, ki vsebuje naravno fruktozo. Naravna fruktoza je veliko prijaznejša do vaše linije.

G – grenivka
V neki študiji so ugotovili, da so tisti, ki so pred vsakim obrokom pojedli pol grenivke, izgubili več mase kot tisti, ki je niso. Vsak obrok torej začnite s polovico grenivke oziroma kozarcem grenivkinega soka. S tem boste pospešili topljenje kilogramov.

H hidracija
Ena izmed študij je pokazala, da uživanje enega kozarca vode več na dan pokuri kar 17.400 kalorij več na leto, kar ustreza približno trem kilogramom.

I – inzulin
Količina inzulina, ki ga izločate, narekuje tip diete, ki bi jo morali upoštevati. Študija je pokazala, da so tisti s povišanim inzulinom izgubili 7 kilogramov pri dieti z nizkim vnosom ogljikovih hidratov in le 2 kilograma pri dieti z manj maščobami oziroma večjim vnosom hidratov. Poglejte se v ogledalo – če maščobo skladiščite v predelu trebuha (vaše telo je v obliki jabolka), najverjetneje izločate več inzulina in bi morali upoštevati dieto, ki vsebuje nizek vnos ogljikovih hidratov.

J (journal) – dnevnik
Zapisujte si, kaj zaužijete vsak dan. Raziskave so pokazale, da lahko tako zmanjšate vnos med 500 in 1000 kalorijami na dan! Pisanje dnevnika o zaužiti prehrani je ena od najuspešnejših metod, ki ljudem pomaga izgubiti tudi do 15 kilogramov na leto.

Pišite si torej dnevnik prehranjevanja in užijte dovolj tekočine in sadja. Pridružite se nam spet jutri, ko bomo razkrili, kaj se skriva pod naslednjimi petimi črkami.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.