Hrvaški mediji našo blogerko Lepo Afno in druge "pribili na križ"

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Nič krive blogerke so postale tarča komentatorjev in medijev …
Oglej si celoten članek

Prejšnji teden je svetovno znana kozmetična znamka na prav poseben luksuzni  izlet povabila hrvaške, srbske in slovenske blogerke. Z zasebnim letalom so jim namreč popeljali nad Hrvaško in promovirali svoje izdelke. Med 90 minutnim letom so lepotice snemale selfije in jih objavljale na družbenih omrežjih, med njimi je bila tudi naša najbolj uspešna vlogerka Lepa Afna (Lea Filipovič) in nekdanja manekenka Eva  Ahačevčič. A podjetje verjetno ni pričakovalo, da si bodo s tem dejanjem prislužili le negativno reklamo.

Hrvaški Index namreč poroča, da so se pod objave blogerk vsuli negativni komentarji in dekleta ter organizatorje "pribili na križ". Namreč, v času, ko se vse več govori o ogljičnem odtisu in se vse bolj promovirajo ekološki načini potovanja, so izbrane lepotice poletele z letalom, ki v bistvu ni bilo namenjeno nikamor, kar se je marsikomu zdelo nepremišljeno in neekološko. 

Lepo Afno smo poklicali za komentar, a se na naše klice ne odziva. Se je pa na naš klic odzvala Eva, ki je z omenjenega izleta na Instagramu objavila eno fotografijo. Povedala je, da je slišala za te komentarje in da zato podjetje od prisotnih blogerk tudi ne pričakuje objav, ni pa ji treba izbrisati že objavljene fotografije. "Več o tem ne bi govorila, ker je tak dogovor," je vse, kar je povedala. Fotografij z izleta na Instagramu naše druge prisotne blogerke Lepe Afne ni, prav tako jih ni tudi na uradnih profilih podjetja.

Med tistimi, ki so kampanjo ožigosali pa je tudi okoljevarstvena organizacija Za Zlarin brez plastike. "Ali je mogoče, da leta 2020, v dobi, ko se v mnogih jezikih zaradi velikega onesnaževanja pojavlja 'fly shame' ali sram pred letenjem, kozmetična znamka spomni najeti zasebno letalo in ga napolniti z influencerji (to so ljudje, ki za življenje zaslužijo z reklamiranjem proizvodov, ki so nepotrebni in ki uničujejo našo Zemljo, vire in življenja)  ter ga dvigniti na 8900 metrov, da bi promovirali neko ceneno kremo? Ali je to v trenutki, ko vemo, da smo pred masovnim izumiranjem, mogoče? Ni te kreme, ki lahko reši 800000 ljudi, ki na letni ravni v Evropi umirajo zaradi onesnaženosti zraka. Ni kreme, ki bi nas rešila pred rešila pred požari, sušo in ekstremnimi podnebnimi spremembami, ki se dogajajo po svetu," so med drugim zapisali omenjeni okoljevarstveniki. 

Podoben izlet je pred leti organizirala tudi ena izmed slovenskih radijskih postajo, ko je na poletu nad Slovenijo nagrajenkam in izbrankam zapel Jan Plestenjak

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • vec
    11:31 26. Februar 2020.

    NI naša ampak kr NJIHOVA, res pa je da je rojena tukaj a ni Slovenka je samo državljanka Slovenije roj …

  • 07:16 26. Februar 2020.

    Najprej bi rad zaslužil ogromno denarja, ne glede na dogajanje okoli mene... Potem se pa takoj lotim reševanja svetovnih problemov... …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.