Hrustljavo jabolko z rozinami

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Če vas zebe, se pogrejte s toplimi jedmi. Za sladico priporočamo jabolko z rozinami.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 4 jabolka
  • 4 žlice rozin
  • 4 žlice ruma
  • 30 g masla
  • 3 žlice ovsenih kosmičev
  • 5 žlic kristalnega sladkorja
  • 5 žlic sladke smetane

Priprava:

Za hrustljavo jabolko z rozinami najprej rozine za uro ali dve namočimo v rum. Jabolkom odrežemo zgornji del (kot pokrovček), odstranimo pečke. Spodnji del jabolk odrežemo tako, da lahko sadeži lepo stojijo.

V ponvi stopimo maslo, vanj vsujemo ovsene kosmiče in sladkor. Ovsene kosmiče rahlo popražimo oziroma karameliziramo sladkor; medtem nenehno mešamo.

Posodo vzamemo s kuhališča in umešamo sladko smetano. Na koncu dodamo marinirane rozine.

Pekač namastimo z maslom in posipamo z drobtinami. Jabolka postavimo v pekač, jih napolnimo z nadevom in pokrijemo s "pokrovčkom".

Hrustljavo jabolko z rozinami pečemo pri 220 stopinjah Celzija okoli pol ure.

Nasvet:

K hrustljavim jabolkom z rozinami se odlično poda vaniljeva krema. Za pripravo pečenih jabolk so najprimernejše vrste boskop, royal gala ali idared.

VEČ JEDI Z JABOLKI NAJDETE TUKAJ

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.