- poljubno količino kruha (francoska štručka, klasična štruca, žemljice),
- olivno olje,
- polnomasten sir,
- česen ali česen v prahu.
Priprava:
- Pekač obložite s peki papirjem, pečico ogrejte na 160 stopinj.
- Kruh narežite na poljubno velike rezine, jih zložite na pekač in pokapljajte z olivnim oljem.
- Sir narežite na tanjše rezine in z njim obložite kruhke – dodajte ga po okusu, kruhki pa bodo bolj slastni, če bo na njih veliko sira.
- Če se odločite za česen v stroku, strok strite, drobno nasekljajte, pomešajte z žličko olivnega olja, rahlo posolite in pokapljajte po siru. Če vam močan okus česna ni všeč, se lahko odločite za česen v prahu, ki ga prav tako potresete po siru.
- Tako pripravljene kruhke položite v ogreto pečico in pecite okoli 8 minut ali toliko časa, da se sir stopi.
- Hrustljave kruhke ponudite še vroče.
Dober tek!