Hrustljava jagodna pita

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Z jagodno pito presenetite najbližje ali prijatelje, za prazovanje pa jo lahko pripravite tudi namesto torte.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 400 g jagod
  • 30 g masla
  • 20 g moke
  • zavitek listnatega testa
  • 125 g lešnikov (mletih)
  • 75 g kristalnega sladkorja
  • jajce (zmešano, za premaz)

Priprava:

  • Za pripravo hrustljave jagodne pite najprej operemo jagode, jim odstranimo peclje in jih narežemo na četrtine. Model za pite namastimo in ga po dnu ter ob straneh na rahlo pomokamo. Listnato testo razvaljamo in odrežemo v velikosti modela ter pazimo, da lahko rob testa povlečemo še približno 3 centimetre v višino. Testo damo v model in ga s prsti potlačimo, po dnu nekajkrat prebodemo z vilicami, da med peko ne vzhaja preveč.
  • Preostanek testa hranimo za konec in ga uporabimo za vzorčke, ki jih lahko položimo na jagodno pito. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija.
  • Polovico sladkorja zmešamo z mletimi lešniki ter mešanico porazdelimo po dnu pite. Čez položimo na četrtine narezane jagode, preostanek testa pa narežemo na trakove in jih v obliki mreže položimo čez jagode.
  • Razžvrkljamo jajce ter z njim premažemo rob pite in mrežo. Pečemo približno 35 minut, dokler testo ne dobi zlato rjave barve.
  • Hrustljavo jagodno pito postrežemo še toplo s kepico vaniljevega sladoleda.

več slastnih jedi z jagodami poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.