Hrustljava božična šunka

Foto: Žurnal24 K šunki postrezite pečen krompir in zelenjavno prilogo.
Že veste, s čim boste razveselili najdražje za božično večerjo ali kosilo? Eden od predlogov je sočna božična šunka, premazana z medom.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • veliko dimljeno šunko v kosu,
  • 200 ml nesladkanega naravnega jabolčnega soka,
  • 100 ml gorčice,
  • 150 g rjavega sladkorja,
  • 5 žlic medu.


Priprava:

  • Pečico ogrejte na 160 stopinj.
  • Šunko postavite v večji pekač in jo prelijte z jabolčnim sokom. Da bi se šunka pekla enakomerno, pekač pokrijte z alu-folijo. Pazite pri robovih – te dobro zaprite.
  • Tako pripravljeno šunko počasi pecite od 3,5 do 4 ure.
  • Po približno štirih urah pečenja povečajte temperaturo pečice na 190 stopinj, šunko vzemite iz pečice, odstranite alu-folijo in odcedite odvečno tekočino.
  • Šunko pripravite na slasten premaz. Z večjim nožem odstranite kožo, na šunki pa naredite zareze v vzorcu diamanta.
  • Za premaz v posodici zmešajte gorčico, sladkor in med in z dobljeno mešanico premažite šunko.
  • Tako pripravljeno šunko postavite v pečico še za približno 30 minut – šunka je pripravljena takrat, ko vas premami njena lepo zapečena skorjica.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic