Hrana, ki ohranja zagorelost

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kljub opozorilom dermatologov o nevarnosti sonca se večina še vedno rada nastavlja soncu z željo po zagoreli polti. Vsi, ki si želite, da bi zagorela polt trajala vsaj nekaj časa, posezite po zelenem čaju, špinači in meloni.
Oglej si celoten članek

Zagorela polt je v resnici le tanka zgornja plast kože, ki se vsakodnevno lušči. Luščenje kože je naravni proces, s katerim se odstranjujejo odmrle kožne celice. Suha koža se lušči hitreje od zdrave navlažene kože, zato je za lepo polt nujno vlaženje. S pitjem do dveh litrov na dan bo tudi koža lepša, zagorela polt pa bo trajala dlje. Poleg hidratacije pa vam bodo v pomoč tudi nekatera živila.

Antioksidanti iz zelenega čaja kožo ščitijo pred nevarnimi sončnimi žarki. Zeleni čaj je pravi čarobni napitek, njegovo delovanje pa pozitivno vpliva tudi na kožo. Če boste pili pol litra čaja na dan, bo zagorelost obstala dolgo.

Hidratacijo koži zagotavljata tudi sadje in zelenjava. Strokovnjaki trdijo, da je treba za lepo polt uživati sadje in oranžne barve. Če boste jedli korenje, marelice, melone in breskve, bo vaša koža lepa in dalj zagorela. Lepo polt obljubljajo tudi paprike, paradižniki, slive in grenivke, trdijo strokovnjaki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.