Hobotnica v solati

Foto: Žurnal24
Ko se boste lotili priprave teh mehkužcev, ne pozabite na drobno skrivnost – plutovinaste zamaške.
Oglej si celoten članek

Priprava morskih jedi nekoliko drugače je vedno dobrodošla. Tokrat vam za osvežitev predstavljamo hobotnico v solati.

Sestavine (za dve osebi):

  • približno 300 g hobotnice,
  • strok česna,
  • vejica petršilja,
  • oljčno olje,
  • eno čebulo (lahko rdečo),
  • vinski kis,
  • malo popra in soli,
  • malo rukole (da boste nanjo položili hobotnico).

Priprava:

Najprej hobotnico dobro očistite. Nato jo položite v vodo, ki jo prej solite in poprate. Hobotnico skupaj s plutovinastimi zamaški kuhajte približno slabo uro, da postane mehkejša. Nato narežete čebulo in nasesekljajte česen. Ko se hobotnica skuha, jo narežite na manjše koščke. Nato narežite še peteršilj in hobotnico postavite za nekaj ur v hladilnik. Dobro je, da počaka čez noč, sicer pa jo dajte v hladilnik vsaj za tri ure. Naslednji dan jo pripravite skupaj z omenjenimi začimbami in dodajte kis po okusu.

Ko jo boste servirali, jo položite na rukolo, ki jo prej operete in nanjo nakapajte nekaj oljčnega olja. Zraven lahko postrežete tudi popečene kruhke.

Dober tek!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.