Hčerka Petra Polesa postaja prepoznavno ime!

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
Amalja Poles je talentirana mlada glasbenica, ki že osvaja odre in radijske valove.
Oglej si celoten članek

Amalja Veger Poles osvaja tako glasbene odre kot filmska platna. Hčerka enega naših najbolj znanih voditeljev Petra Polesa in znane vizažistke Nike Veger je bila nedavno gostja na Radio Študent. S kolegico Lučko Nemec Križmančič, s katero v duetu Bibs ustvarjata avtorsko glasbo in besedila, sta bili gostji v oddaji Dijakobinci. Intervjuju lahko prisluhnete TUKAJ

Dekleti sta na radiu povedali, da sta doslej ustvarili tri skupne skladbe, a se ne mislita ustaviti. Na Amaljo je vplival tudi glasbeni okus njenih staršev, sploh slog Bossa nove. Lučka, ki je avtorica besedil, pa je povedala, da so prav vse njune skladbe ljubezenske in namenjene točno določeni osebi, v katero je bila zagledana od desetega leta dalje. 

Amalja in Lučka pa že dobivata nagrade, maja sta zmagali na Glasbenem festivalu pionirskega doma, julija pa nastopili na Kongresnem trgu. 

Danes 16-letna Amalja je s svojim glasom uspehe sicer žela že pred tremi leti, ko je v animiranem filmu Neobrzdani Spirit glas posodila navihanemu liku Abigaile.

Glasbena mentorica Amalje in njenih kolegov pa je Eva Moškon, ki je leta 2004 ob Janu Plestenjaku pela Iz pekla do raja. Skladba Iz pekla do raja je bila velik hit, ki je takrat 22-letno Evo Moškon izstrelil naravnost med zvezde.

Eva je kasneje ustanovila svojo skupino, E.V.A., a se je leta 2014, ko od nastopov ni mogla preživeti, odločila, da se povsem posveti službi v Centru za kulturo mladih Ljubljana (Pionirski dom), kjer kot učiteljica petja dela že od leta 2012.

Foto: Instagram Amalja Veger Poles

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:27 30. September 2024.

    Ja vse mora ostat v družini,klan se nadaljuje,bog ne daj da pride kdo neznan noter med elito

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.