Grozni porednež Gašper

Foto: SNG Nova Gorica
Foto: SNG Nova Gorica
V SNG Nova Gorica si lahko ob 11. uri ogledate komično srhljivko za otroke z naslovom Grozni Gašper, ki sodi med najbolj pribljubljeno sodobno otroško literaturo. Naj vam srce ne pade v hlače!
Oglej si celoten članek

Gašper (Igor Štamulak), njegov brat Peter (Rok Matek) in prijateljica Maja (Medea Novak) uživajo sladko svobodo večera, ko so sami doma. Starši so otroke sicer zaupali varuški Rebeki (Blaž Valič), a ta je pred Gašperjevim nagajivim terorjem zbežala v omaro, od koder si ne upa priti ven, saj se boji Gašperjeve udomačene tarantele.

Zgodbe o simpatičnem porednežu Gašperju so zaslovele po celem svetu, knjige o njem so velike uspešnice v več kot 25 državah, po njih pa je posneta tudi risana serija. Pred dvema letoma je knjiga pri nas doživela velik uspeh in bila nagrajena. Kot najljubša prevedena knjiga v slovenskem knjižničarskem projektu se lahko ob bok postavi Matildi in Harryju Potterju.

Tamara Matevc je v odrski priredbi po motivih iz več knjig na duhovit način oživila zgodbo o vse bolj vražje nemogočih otrocih, ki jih ni moč ukrotiti z nobenim vzgojnim prijemom, saj v današnjem narobe svetu oni nadzorujejo odrasle.

Za vstopnico boste odšteli pet evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.